ΦΙΑΛΕΣ 750ML

«Πέτρα»
Οίνος ερυθρός ξηρός

100% Cabernet Sauvignon

12% vol.

Με έντονο βαθύ πορφυρό χρώμα, το κρασί χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό μαύρων φρούτων όπως βατόμουρο, φραγκοστάφυλο και απαλές νότες γλυκών μπαχαρικών (γλυκόριζα). Μαλακές τανίνες και μέτριο σώμα. Ένα νόστιμο κρασί που συνδυάζεται αρμονικά με πικάντικα τυριά αλλά και τα περισσότερα κρεατικά.

«Μολύβι»
Οίνος λευκός ξηρός

100% Μοσχάτο

11,5% vol.

Με απαλό λεμονί χρώμα, το κρασί δίνει δροσερή οξύτητα, μέτριο σώμα και έντονα αρώματα. Ξεχωρίζει το λεμόνι, τα εσπεριδοειδή και νότες ανθών και ξηρών καρπών. Μπορεί να συνοδεύσει σαλάτες, τυριά, πουλερικά και θαλασσινά.

«Ψαλίδι»
Οίνος ροζέ ημίξηρος

100% Merlot

11,5% vol.

Ροζέ, φρουτώδες κρασί από 100% Merlot, με έντονο, ανοιχτό ροζ χρώμα. Ήπιες τανίνες, μέτρια οξύτητα και μέτριο σώμα. Στη μύτη δίνει αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων όπως φράουλα και απαλές νότες εσπεριδοειδών. Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή να το συνδυάσετε με δροσερές σαλάτες, μαλακά τυριά, κινέζικη ή ταϋλανδέζικη κουζίνα.

«Χαρτί»
Οίνος λευκός ξηρός

100% Ροδίτης

11,5% vol.

O Ροδίτης είναι μια από τις παλαιότερες και πιο διαδεδομένες ελληνικές ποικιλίες αμπέλου. Με μέτρια οξύτητα, μέτριο σώμα έχει απαλά λεμονάτα και ορυκτά αρώματα, με ανθικές νότες και αχλάδι. Με έντονη επίγευση, συνδυάζεται άψογα με ριζότο, τηγανητά ψάρια, θαλασσινά, πουλερικά  και τυριά.

Σαββατιανό (ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗΣ)

12% vol.

Ο πρωταγωνιστής του Αττικού Αμπελώνα με μέτρια οξύτητα και μέτριο σώμα. Με απαλό λεμονί χρώμα και μέτριο αρωματικό χαρακτήρα από λεμόνι, μπανάνα και ώριμο βερίκοκο, συνδυάζεται με θαλασσινά, λευκά κρέατα, σαλάτες και λαχανικά.

Μαλαγουζιά (ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗΣ)

12,5% vol.

Εντυπωσιακό, ισορροπημένο κρασί με λευκοκίτρινο χρώμα και δροσερή οξύτητα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα ελληνικών εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων αλλά και ανθικά αρώματα. Μπορείτε να την απολαύσετε με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα ή σαλάτες.

Merlot (ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗΣ)

12% vol.

Ροζέ, φρουτώδες κρασί από 100% Merlot, με έντονο, απαλό ροδί χρώμα. Ήπιες τανίνες, μέτρια οξύτητα και μέτριο σώμα. Διακρίνουμε αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, απαλές νότες εσπεριδοειδών και μπαχαρικών. Συνδυάζεται τέλεια με όλα τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα,  αλλά και με δροσερές σαλάτες, μαλακά τυριά, κινέζικη ή ταϋλανδέζικη κουζίνα.

Cabernet Sauvignon-Merlot
(ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗΣ)

13% vol.

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα μαύρων φρούτων, όπως μαύρο κεράσι και βατόμουρο με νότες πιπεριού. Ένα χαρμάνι εκφραστικό και γεμάτο στο στόμα με βελούδινες τανίνες που μπορεί να συνοδεύσει εύκολα κρέας φούρνου ή κοκκινιστό και ζυμαρικά.