ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με πνευματικά πιεστήρια, ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης ζύμωσης – σταθεροποίησης – οινοποιητές ερυθράς οινοποίησης συνολικής χωρητικότητας 1.500 τόνων.

Η αποθήκευση των φιαλών γίνεται σε υπόγειο διαμορφωμένο χώρο που κλιματίζεται, προκειμένου να επιτευχθεί μία σταθερή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια όλου του έτους.

ΠΡΟΦΙΛ - ΙΣΤΟΡΙΑ

To οινοποιείο ΄΄ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ” αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1983 στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης των Μεσογείων. Η εμπειρία, η γνώση και το μεράκι για την οινική παραγωγή πέρασε από τον ιδρυτή Βασίλη Μάρκου στις επόμενες γενιές, που προσπαθούν να κάνουν το καλό κρασί ελκυστικό προς όλους, πάντα σε άριστη σχέση ποιότητας και τιμής.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Μεσόγεια σημαίνει μέση γη. Αυτό το μεγάλο κομμάτι της Αττικής βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες, δημιουργώντας μια χερσόνησο ιδανική για αμπέλια. Η εκτεταμένη ζώνη των Μεσογείων είναι η πιο ξηροθερμική περιοχή της Ελλάδας με 2.900 ώρες ηλιοφάνειας όλο τον χρόνο και ετήσια βροχόπτωση που δεν ξεπερνά τα 415mm. H γειτνίαση όμως με την θάλασσα και από τις δύο πλευρές της χαρίζει την αύρα, που δροσίζει τα αμπέλια τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Την ίδια βοήθεια προσφέρει και το δροσερό αεράκι από τον ορεινό όγκο του Υμηττού. Χάρη σε όλα αυτά τα στοιχεία τα Μεσόγεια θεωρήθηκαν από την αρχαιότητα ο ιδανικότερος τόπος για αμπελοκαλλιέργεια.

Η Οινοποιία Β. Μάρκου συνεργάζεται σταθερά και πιστά εδώ και πολλά χρόνια με επιλεγμένα αμπελοτόπια και αμπελουργούς της περιοχής των Μεσογείων, της Bόρειας Aττικής αλλά και της Νεμέας. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στα Σπάτα, στη θέση Γιαλού, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στους αμπελώνες μας καλλιεργούνται ερυθρές ποικιλίες, όπως Merlot & Cabernet Sauvignon και λευκές όπως Sauvignon Blanc και φυσικά Σαββατιανό, που αποτελεί την κυρίαρχη ποικιλία της περιοχής.